Stamboom en parentelen

Geschreven door Dick Tempelaar.

21 Generatieschema

In de stamboom van de familie Tempelaar komen 2305personen voor. 1107 mannen en 1198 vrouwen, bestaande uit de familienaam Tempelaar en aangetrouwde familieleden met vader en moeder.
De eerste tien generaties zijn tot stand gekomen door een genealogische stapeling.
Naast de stamboom komen nog vele parentelen voor, niet alle zijn weergegeven op de website, de grootste 11 zijn vermeld.
Staat uw familienaam Tempelaar niet in de stamboom of parentelen neem dan contact met ons op per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Let op: De stamboom en parentelen hebben even de tijd nodig om te laden.
 
Stamboom
22 Omgeving PoortugaalDe stamboom met 1429, familieleden incl. echtgenoten en hun ouders, is hiervan de grootste en bestaat uit 21 generaties vanaf de 13e eeuw tot heden, 2019, een periode van 720 jaar.
Voor 1600 is de familienaam terug te vinden in Brabant rondom Nuenen.
In de tiende generatie van deze parenteel is Simon Hermansz TEMPELAAR, geboren op 19 oktober 1608 in Poortugaal, de eerste stamvader waarvan de geboortedatum is gegeven.
Van de 736 met de familienaam Tempelaar, in de 17e en 18e eeuw, zijn zeker een derde geboren of gedoopt op de Zuid-Hollandse Eilanden, waarvan met ruim 100 personen Poortugaal eruit springt. Inmiddels is de familienaam verspreid over de gehele wereld.
In deze stamboom zijn opgenomen de vermeldingen van Frans Vlemmings 'De Tempelers uit Aarle' en Henk Tempelaar.
 .
Parentelen

1435 Gijsbert TEMPELEAR

Hierin is opgenomen de vermeldingen van G.C.M. van Dijck 'Joos van Cleve en Jeroen Bosch in huize Vezelaer' uit De Brabantse Leeuw.
Van Reynder weten we pas meer na zijn trouwen, vermeld door G.L.Meesters 'TEMPELAER van Gestel naar Harlingen' in Gens Nostra'. Van zijn nazaten weten we dat er welgestelde familieleden leefden in Harlingen zoals de apotheker, Tjeberius (Tjebbe) Reiners Tempelaar, voer in 1684 ter walvisvaart naar Groenland en was in 1700 dorpsrechter en chirurgijn te Molkwerum.
Hierin is opgenomen de vermeldingen van mr.J.Belonje 'Tempelaar' en 'Addenda Tempelaar' uit De Brabantse Leeuw en Abraham Tempelaers Rentmeester van geestelijke goederen over de quartiere van kempelant en stadthouder ect. begraven in de St. Jan te 's-Hertogenbosch.
Met achternamen als Specken, Tempelaer, Templer, den Templer, Tempeleers.
Voor verder onderzoek door Johannes Sijbom en Ellen Roeper, zie website TEMPELAARS
 
Met medewerking van Tom Tempelaar
De Zuid-Beijerlandse tak van 1694 tot 1751 heeft vooralsnog geen aansluiting, Jillis is een veel voorkomende voornaam, er zijn daardoor vele mogelijkheden.
 
 
Willem Johan is overleden in Zwolle, kinderengeboren Anhem en zijn nazaten in Amsterdam 
Hank zijn geboorte datum weten we niet hij is overleden in 1996 in Mansfield, Ontario