Archiefdocumenten Tempelaar

Geschreven door Dick Tempelaar.

Uit ruim veertig archieven zijn stukken tekst overgenomen in het 'Archief Tempelaar', waain interessante omschrijvingen van schouten, notarissen, rechters, de geslachtsnaam die hierin voorkomen zijn verzameld op datum en de voor- en achternaam zijn  “vet gedrukt”.
Aanvullingen zijn van harte welkom. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Archief documenten vanuit de jaren:

De geslachtsnaam is op verschillende manieren weergegeven Tempelaar, Tempelaars, Tempelaer, Tempelaers, Tempelair, Tempeleers, Tempeler, Tempelers, Tempelman, Templar, Templars, Templer, en Templers zoals blijkt uit verschillende archieven.

Daarnaast komen er ook een aantal schuilnamen voor die gebruikt werden inverband met vervolging door geloofsovertuiging.

Tevens zijn er Aliassen

Door de vele geslachtsnamen, aliassen en schuilnamen zijn archief stukken soms moeilijk met elkaar in verbinding te brengen.

Het gevolg is dat verschillende stambomen 'vooralsnog' niet op elkaar aansluiten.

In de eerste tien generaties van de parenteel Jan TEMPELER is het soms gegevens stapelen waarmee ik niet geheel gelukkig ben.